Кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов присъстваха на церемонията по връчването на дипломите на завършилите през 2023-та година бакалаври и магистри в Биологическия факултет на Пловдивския университет.

300 абсолвенти получиха тържествено своите дипломи в препълнената Спортна зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България” в Пловдив.
„В това висше учебно заведение съм завършил специалността „Математика и информатика” и знам, че вървейки по житейския път, получените знанията и придобитите способности са много важни. Но още по-важни са приятелствата от студентските  години, които остават за цял живот”, приветства кметът на Пловдив Костадин Димитров и пожела на добър час на абсолвентите.
Заместник-кметът Иван Стоянов, който е възпитаник на  Биологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”, също поздрави присъстващите.
„Много съм щастлив, защото съм си вкъщи. Мога да Ви уверя, че решението ви да зъвършите Биологическия факултет на Пловдивския университет е правилното решение. В наше лице имате приятели и партньори”, сподели Иван Стоянов.
 „Едва ли има нещо по-мотивиращо от това да видите колега да  е успял по такъв добър начин и да използва за доброто на хората своето образование”, заяви деканът на факултета професор д-р Велизар Гочев.
Приветствие поднесе заместник-ректорът професор Стоянов, а абсолвентите положиха Галилеевата клетва и обещаха да използват научните си познания единствено за добро и за напредък.