Организация  "Зелени Балкани" и Район "Южен" канят пловдивчани и гости на града да отбележим заедно Международния ден на птиците – 1 април. Макар и с ден по-рано от официалната дата, на 31 март от 10,30 часа организаторите ще очакват малки и големи в прекрасна атмосфера и настроение в парк „Белите брези“ - Пловдив!

Много изненади очакват посетителите на събитието. Те ще могат да научат повече за птиците, техния начин на живот, интересни факти и любопитни моменти от работата на орнитолозите. За най-малките сръчковци ще има работилнички, в които ще могат да измайсторят различни изделия на тема птици.

Гост на събитието ще бъде и „Оживялата изложба“, благодарение на която участниците ще могат да видят впечатляващи макети на различни световнозащитени птици в реален размер. Като част от нея са представени и белошипите ветрушки, които до средата на миналия век са гнездили по тепетата на Пловдив и които природозащитниците от СНЦ "Зелени Балкани" се надяват някой ден да върнат отново в града чрез дейността си по проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, финансиран от програма LIFE на ЕС .