От 3 април до 7 април в Международен панаир Пловдив ще се проведе Международната изложба „Природа. Лов. Риболов“. 28-ото издание се реализира отново под егидата на Министерството на земеделието и храните. Партньори на Пловдивския панаир в организацията са Изпълнителната агенция по горите, Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ), Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Лесотехническият институт.
Посетителите ще намерят пълен асортимент на изделия за лов, риболов, къмпингуване, морски и речен туризъм, екстремни спортове. Изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на дирекциите на Природни паркове, Лесозащитни станции, Горски семеконтролни станции и сдружения, свързани с рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда. НЛРС-СЛРБ ще отбележи 140 години ловно движение в България с интерактивна инициатива - ловен симулатор за виртуална реалност.
Богата експозиция на ловни трофеи от последните три години ще впечатли посетителите в Палата №3. Със сигурност те ще останат възхитени и от творбите на децата, участвали във фотоконкурса „Мигове от дивия свят“ и конкурса за рисунка „Един ден сред природата“, от колекцията дървени произведения на ученици до 14 години по повод Седмицата на гората.  
Деловата програма на „Природа. Лов. Риболов“ е наситена със семинари и дискусии, първа от които е кръгла маса на тема „Разселване на дивеч в България“. По случай „Седмицата на гората 2024“ в четвъртък ще бъдат връчени призовете на лесовъдите от Пловдивски регион. Предстоят презентации на резултати от мониторинга на гургулицата и пъдпъдъка у нас, както и семинарни занятия с експертите по ловно стопанство. Едно от най-очакваните събития е състезанието по ловна стрелба в дисциплината „Скийт“ между отбори от Изпълнителната агенция по горите, шестте държавни предприятия, НЛРС – СЛРБ и БЛРС.
Специален акцент в съпътстващата програма са събитията, посветени на децата и тяхното позитивно отношение към околната среда. Всеки ден от 10:00 ч до 16:00 часа малките природолюбители ще имат възможност да посетят Горското училище. В зелените паркови пространства срещу Палата №3 ще ги очакват много забавления, изненади и подаръци. Образователното фургонче „Горичка в количка“ е формат, в който децата ще разберат повече за лесовъдната професия и горската растителност. В програмата „Децата и риболова“ ще практикуват техники в риболовната дисциплина „Кастинг за деца“. А с посланието „Грижа за животинския свят“ малките сръчковци ще сглобяват къщички за птици.
Атракциите за възрастните в рамките на изложението също не са малко. Програмата предвижда ежедневни демонстрации на старинни български умения на Организацията „Багатур”, демонстрации по дърворезба с моторен трион и открита мини конна база. Желаещите да тестват точния си мерник, ще могат да прострелят на обособено стрелбище. В събота ще се проведе и Петият национален турнир по надсвирване със свирки за примамване на дивеч.
Всички посетители ще могат да опитат дивечови специалитети още при откриването на изложението. Националният готвач Ути Бъчваров ще посреща гостите на „Природа. Лов. Риболов“ с дивечов гулаш, а Дамски ловен клуб „Аворора“ - с богато меню от ястия с дивечово месо.