По предложение на кмета на община "Марица"  Димитър Иванов бе гласувана допълнителна точна в дневния ред на сесията на Общинския съвет, който с едноминутно мълчание почете паметта на загиналото в Германия семейство Жилови.
„Във връзка с нещастието, което сполетя наши жители от с. Костиево, предлагам да бъде подпомогнато семейството, за да транспортира своите близки до родното място. С 6 000 лева от общинския бюджет можем да подкрепим близките на загиналото в Германия семейство Жилови“, заяви Димитър Иванов. Съветниците единодушно гласуваха дарението, с което роднините на Кънчо и Катя Жилови, чийто постоянен адрес е в с. Костиево, ще бъдат подпомогнати. По инициатива на кмета Димитър Иванов в администрацията на Община Марица е поставена кутия за дарения за семейство Жилови. Той първи остави лични средства и изказа съболезнования на пострадалото семейство.

Кънчо Жилов, съпругата му Катя и двете им дъщери Галия и Емили загинаха на 25 март в стара сграда в Солинген, Германия, където живеели.  За транспортирането на телата им до България са необходими 18 000 евро.  Стотици хора, футболни клубове и общини стартираха кампанния за набирането на необходимите средства.

Футболистът на "Гигант" (Съединение) Здравко  Жилов, който е брат на Кънчо замина веднага за Германия.