На 17 април екипът на ОИЦ-Пловдив се срещна с жителите на с. Оризари, община Родопи и ги запозна с възможностите за развитие на селските стопанства, както и за финансиране на нестопански дейности в общината. Първите процедури, които предстои да бъдат открити за кандидатстване през тази година по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) са по подмярка 6.1 за млади земеделски производители и подмярка 6.3 за развитието на малки и нови стопанства.
 
През седмицата се проведе среща и с преподаватели от Професионална селскостопанска гимназия „Димитър Наумов“, гр. Садово. Представени бяха възможностите, които предлага Програма „Образование“ 2021-2027 г. по процедура „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт“. Тя е насочена към подкрепа на интеркултурното образование чрез разнообразяване на формите и средствата за обучение, чрез посещение на музеи, театри, концерти, спорт и др., за да може децата и учениците от маргинализирани групи да развият своите компетентности, знания, умения, нагласи и ценности. Обсъдени бяха и дейностите по Еразъм+, ключова дейност 2 „Сътрудничество между организации и институции“, която подкрепя международното сътрудничество и увеличаване капацитета на партниращите страни, както и Програма Еразъм за млади предприемачи,  която предоставя на нови или бъдещи предприемачи шанс да се учат и работят с опитен предприемач от друга страна от ЕС.
 
Екипът на Областен информационен център – Пловдив е на разположение на всички заинтересовани страни, които имат нужда от консултация, свързана с актуалните възможности за финансиране от европейските фондове.
 
Проект „Ефективно функциониране на ОИЦ-Пловдив през периода 2024-2029 г.“ се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Техническа помощ“.